Halloweensko-dýňový den

Dýňový den se na naší škole stal podzimní tradicí pořádanou žáky ekotýmu. Letos se ekotým rozhodl spojit tento den s Halloweenem a tak se v úterý 31. 10. změnila škola na místo plnou malých strašidel se stánečky plnými halloweensko-dýňových pochutin.  Dobroty vyrobené z dýní, vypěstovaných na školní zahradě, tak doplnily například mumie, netopýři nebo čarodějnické klobouky. A že se tohle všechno dalo sníst? Jen se podívejte sami.

 

Na přípravě dobrot se podíleli nejen členové ekotýmu, ale také jejich maminky a babičky, v neposlední řadě také paní učitelky, paní ředitelka a paní zástupkyně obou stupňů. S výzdobou tento rok pomohlo nově otevřené zahradní centrum GARDENPOLIS, které dodalo květiny a dýně.

 

Žáci celé školy si mohli pochutnat například na dýňovém dortu, dýňové bábovce, dýňové polévce, dýňovém punči, dýňových palačinkách s dýňovou marmeládou, dýňových muffinech, dýňových cookies, dýňových lanýžích a na mnoha dalších dobrotách. To vše doplňovaly mumie z listového těsta, halloweenské perníčky, strašidla z marcipánu, čarodějnické klobouky plněné krémem, čarodějnické tyčinky nebo želé s očima.

 

Celá akce by se neobešla bez vydatné pomoci paní učitelky Heleny Daňkové a paní asistentky Gabriely Chaloupkové, které spolu s dívkami z osmého ročníku Lilianou Navrátilovou, Julií Čupakovou a Barborou Horákovou skvěle organizovaly práce v kuchyňce.