Zprávičky z našeho ekotýmu

Ekotým svou činnost v tomto školním roce rozjel na plné obrátky, a tak vám přináší stručný přehled toho, co všechno od září jeho členové stihli. Od 12. září se členové scházejí na pravidelných schůzkách. 26. září přivítali návštěvu z lanškrounské firmy Kyocera AVX Ing. Ladislava Vilče, PhD., který si pro ekotýmáky přichystal přednášku na téma „Doba plastová“. Tato prezentace brzy čeká i na naše osmáky.

 

V prvních třídách pokračuje úspěšný projekt „Děti učí děti“, ve kterém členové ekotýmu zábavnou formou učí naše nejmladší třídit odpad. Na čtvrté schůzce členové vyhodnotili kampaň Pěšky do školy, do které byly zapojeny některé třídy. V počtu odchozených kilometrů tentokrát první stupeň o hodně předběhl ten druhý.

 

Ekotýmu se také podařilo zapojit všechny třídy na prvním stupni do úklidové akce 72 hodin, tímto patří všem zapojeným třídám velké DÍKY!

 

Důležitou informací pro všechny je termín akce, která se stala na naší škole tradicí – a to je HALLOWEENSKO-DÝŇOVÝ DEN. Těšit se mohou naši žáci na dopoledne plné dobrot dne 6. listopadu. Výtěžek akce poputuje tentokrát na pomoc obětem po povodni.