Obohacení hodin angličtiny zážitkovou formou

Projektové dny s lektorkou anglického jazyka: obohacení hodin angličtiny zážitkovou formou

 

I v letošním školním roce mají naši žáci jedinečnou příležitost obohatit své hodiny angličtiny o projektové dny s lektorkou anglického jazyka. Tyto hodiny poskytují žákům příležitost k přímému kontaktu s angličtinou, což je klíčové pro jejich jazykový rozvoj. Projektové dny jsou skvělou příležitostí, jak angličtinu nejen studovat, ale také ji prožít a zažít v praxi.

 

Dne 4. října se v 9. ročníku uskutečnil projektový den na téma Detective Story, vedený naší lektorkou anglického jazyka Ladou z Opavy. Žáci se během tohoto dne seznámili se slavnými anglickými autory detektivní literatury, jako jsou Agatha Christie nebo Sir Arthur Conan Doyle, a získali nové poznatky o jejich dílech. Ale to nebylo vše! Žáci měli příležitost stát se na chvíli detektivy, řešit záhady a hádanky, které je vtáhly do světa logického myšlení a dedukce.

 

Tento zážitkový způsob výuky nejen rozšířil jejich jazykové dovednosti, ale také jim umožnil procvičit angličtinu v naprosto novém kontextu. Děkujeme Ladě za příjemné a vtipné projektové hodiny, které se žákům velmi líbily.

 

Ráda bych za projektový tým opět poděkovala rodičům i Spolku přátel školy za spolufinancování tohoto atraktivního projektového dne. Pevně věříme, že se nám podobnou akci podaří znovu brzy zopakovat.