Den otevřených dveří v centru Sagapo

Dne 4. 10. byla třída II. B na netradiční a velmi příjemné návštěvě. V tento den byl totiž Den otevřených dveří v centru Sagapo. Centrum sociálních služeb prošlo velkou rekonstrukcí a naši druháčci dostali pozvání do části centra, ve kterém jsou umístěny sociálně-terapeutické dílny. Zaměstnanci centra si spolu s klienty připravili pro děti bohatý program na celé dopoledne.Po příjemném přivítání a úvodním slovu paní Heleny Balintové byli naši druháci rozděleni do dílniček, ve kterých si spolu s klienty centra vyrobili krásné upomínkové předměty.

 

Vyzkoušeli si práci se dřevem v truhlářské dílničce, vyrobili si misku z keramické hlíny, upletli košík z proutí nebo vytvořili placku se zrcátkem. Pro děti bylo přichystáno bohaté občerstvení.  Kdyby přálo počasí, došlo by i na opékání špekáčků. O ty ale naši druháčci nepřišli, protože zaměstnanci centra špekáčky ugrilovali, a tak všichni odcházeli i se spokojenými plnými bříšky.

 

Na závěr dostaly všechny děti balíček s dárečky. Tímto patří všem zaměstnancům velké díky nejen za balíčky, pozvání a krásné dopoledne, ale hlavně za práci, kterou v Sagapu dělají.