Skvělý zážitek

Budeme dnes číst? Touto otázkou začíná každá hodina literatury v naší třídě VII. A. Naše paní učitelka nám totiž vybírá knížky ke společnému čtení. Je skvělé spolu sdílet a povídat si o hlavních hrdinech a jejich problémech. Poslední přečtenou knihou byla Nikolina cesta od Michaely Fišarové. Zaujala nás natolik, že jsme se od ní nemohli odtrhnout a chtěli pořád číst, číst a zase číst… Nevěříte? Zeptejte se paní učitelky. Rozhodli jsme se, že paní spisovatelce napíšeme dopisy o tom, co se nám na knížce nejvíc líbí, jak jsme hlavní hrdince Nikole drželi pěsti, doufali, že se Zdeněk odstěhuje, že se jim maminka bude víc věnovat. Také o nejvtipnější kapitole na horách a o malém bráškovi Martínkovi, jak skončil v nemocnici. Někdy se nám u čtení chtělo plakat, jindy se nám objevil úsměv na rtech.

 

A víte co? Paní spisovatelka přijela do naší Jedničky na besedu s dětmi z prvního stupně. A my jsme ji chtěli osobně vidět a vyfotit se s ní. Předali jsme jí naše dopisy a vyprávěli o čtení knížky Nikolina cesta. Byla moc ráda a my jsme jí slíbili, že ve čtení knih budeme pokračovat.

 

 

Třída VII. A

 

Moji milí sedmáci, 

Vaše krásné dopisy, mně adresované, jsem přečetla jedním dechem! 

Potěšily mě, dojaly, nadchly a vytvořily slzičky na tvářích! 

Moc Vám, i Vaší skvělé paní učitelce, za ně děkuji! 

Jsem ráda, že se Vám kniha Nikolina cesta líbila a otevřela oči. Moc Vám také děkuji za chvíle, které jste společnou četbou strávili! 

Přeji Vám do života spoustu dalších hezkých přečtených knížek a ať jste pořád tak skvělí! 

Michaela Fišarová