Ocenění republikových výherců

Ocenění republikových výherců soutěže Bezpečná doprava budoucnosti

 

Děti po celé České republice mohly od poloviny listopadu 2023 do konce března 2024 výtvarně či literárně ztvárnit, jak si představují bezpečnou dopravu v budoucnosti. Jejich díla byla oceněna nejprve na úrovni krajů. Vítězné práce pak postoupily do kola celorepublikového. Nejlepší výtvarníci a literáti převzali v pondělí 24. června 2024 za účasti významných hostů ocenění za svá díla.

 

Nad tématem, jak by mohlo vypadat bezpečné cestování v budoucnosti, se zamyslelo téměř 4 000 dětí mateřských a základních škol. Tolik prací totiž posuzovala odborná komise tradičně vyhlašované soutěže Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci s Policií ČR v rámci projektu Markétina dopravní výchova. Díla bylo možné přihlásit celkem do čtyř soutěžních kategorií, výtvarné kategorie pro mateřské školy, 1. stupeň a 2. stupeň základních škol, dále kategorie literární pro žáky základních škol. Dvacet jedna nejlepších dětí převzalo ocenění z rukou paní Evy Pavlové, manželky prezidenta České republiky, genpor. Mgr. Martina Vondráška, prezidenta Policie České republiky, pana Aleše Blažka, generálního ředitele Československé obchodní banky a Jana Poláka, ředitele Týmu silniční bezpečnosti.

 

 

Naši základní školu na Jesenické ulici v Bruntále reprezentovala Anna Glombíčková, postoupila z vítězství v krajském kole v kategorii literární a vítězství obhájila i v celorepublikovém měřítku. Blahopřejeme!