JAK PEJSEK S KOČIČKOU DĚLALI DORT

JAK PEJSEK S KOČIČKOU DĚLALI DORT – Program pro děti z MŠ

 

Minulý týden  jsme opět přivítali na půdě naší školy naše nejmenší děti z mateřské školy Bruntál Smetanova. I ony si k nám přišly pohrát a učit se s pejskem a kočičkou. V rámci výukového programu inspirovaného pohádkou „Jak pejsek s kočičkou dělali dort“ se děti naučily nové věci o chutích a postupu při pečení, což přispělo k jejich senzorickému rozvoji. Nechyběla ani cvičení na grafomotoriku, která rozvíjela jemnou motoriku a koordinaci ruky a oka, a cvičení na rozpoznávání stínů zvířátek, která posílila paměť a schopnost soustředění.

 

 

V průběhu programu jsme také zpívali veselé písničky o pejskovi a kočičce, malovali jsme obrázky inspirované jejich příběhy, vytvořili jsme si vlastní masky pejska nebo kočičky, které si děti s nadšením nasadily, a společně jsme upekli malé dortíky, tzv. muffiny.

 

 

Děkujeme našim starším žákům, kteří se podíleli na přípravě tohoto programu společně s paní učitelkami Helenou Daňkovou a Annou Kodeda. Zároveň děkujeme budoucím školáčkům, kteří se pilně a pečlivě se svými učitelkami připravují na budoucí školní docházku.