Šesťáci v U6

Historicko-geografická exkurze nesměla chybět ani u našich nejmladších na 2. stupni. Letos (21. 5.) jsme směřovali za vzděláním do Malého světa techniky v Ostravě. 3 třídy – 3 zážitky! A k tomu spousta legrace! Vždyť jsme byli zase po dlouhé době všichni spolu.

Jaké vzdělávací programy jsme v úterý absolvovali?

 

  • PO STOPÁCH NAŠÍ SNÍDANĚ

 

Jak vypadá tvoje dokonalá snídaně? Co všechno stojí za její cestou na talíř, a kolik za sebou zanechá takzvaných ekologických stop? Je rozdíl mezi jablíčkem z babiččiny zahrádky nebo banánem z Latinské Ameriky i v něčem jiném než v chuti?

„Po stopách naší snídaně“ není pouhým výukovým programem; je to interaktivní zážitek, který otevírá dveře k udržitelnosti a environmentální výchově. Jeho cílem je motivovat děti k uvažování o svých stravovacích návycích a jejich vlivu na planetu.

 

 

  • ZELENÁ FABRIKA

Zhluboka se nadechněte!

Kdo a kde jsou živé továrny (fabriky) na výrobu kyslíku? Řeč je o fascinujícím ději, který je v živé přírodě jedinečný a dodnes udivuje všechny, kteří se s ním seznamují.

Program probíhá v laboratoři a je sestaven z různorodých aktivit, díky kterým se účastníci seznámí s podstatou a principem fotosyntézy.

 

 

  • STAVÍME MĚSTO

Města se budují mnoho let a mají propracovanou strukturu.

V průběhu tohoto programu si žáci v rolích architektů vyzkouší jedno město navrhnout!

Projektovat město na desetiletí dopředu je potřeba s rozvahou. K plánování města nestačí jen jeden člověk, je potřeba spousta odborníků.

Děti se v rolích architektů naučí vzájemně domlouvat a dostanou i prostor kreativně vyjádřit své nápady.

 

 

Děkujeme všem za báječný den! Maximálně jsme si jej užili!